youtubefacebooklinkedininstagram

aspergeplaattaart met ricotta

2 personen

Ingrediƫnten

- 1 kilo asperges (kort gekookt)
- 250 gram ricotta
- 6 plakjes bladerdeeg
- 4 el melk
- 2 eierdooiers
- 1 tl honing
- 50 gr (gehakte) hazelnoten
- rucola

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.
Rol de deegplakjes uit tot een rechthoekige taartvorm en vouw de kantjes om.
Meng de ricotta met 2 el melk, 1 eierdooier en 1 tl honing. Smeer het mengsel uit over de taartbodem. Leg hier de gekookte asperges op. Meng 1 eierdooier met 2 el melk en bestrijk hiermee de asperges en taartranden. Strooi de hazelnoten erover.
Plaats de taart 25 minuten in de oven.
Garneer met rucola.
Eet smakelijk*!

*Zowel warm als koud heerlijk.

 

Adresgegevens

Van Empel asperges
Belversestraat 24
5076 PZ Haaren
06-36311654

Privacybeleid

Openingstijden

In april, mei en juni is onze winkel open. Dagelijks van 9.00 - 18.00 uur. Ook op zon- en feestdagen!

Specialist

Wij zijn gespecialiseerd in het telen van witte asperges. We bieden dagelijks diverse kwaliteiten aan.

Asperges klaarmaken

© Van Empel asperges 2022