Voor 4 personen | Bereiding 20 minuten
Ingrediƫnten
300 gram penne of tagliatelle
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
300 gram verse spinazie
700 gram aspergestukjes
Bakje Tijnsaus (exclusief verkrijgbaar bij Van Empel)
150 gram warmgerookte zalm
Zout en peper
Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Zet in kokend water de aspergestukjes op. Laat ze 1 minuut koken, 3 minuten nagaren en giet af. Verwarm de olie in een ruime hapjespan en bak kort de knoflook, voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg de aspergepuntjes, pasta en Tijnsaus toe. Schep om. Snij de zalm in stukjes en voeg toe. Maak af met een flinke draai aan de pepermolen.
Heerlijk met de aspergewijn van 2022: Domaine la Colombette 2021, Sauvignon Blanc uit de Languedoc (bij ons verkrijgbaar).