youtubefacebooklinkedininstagram

Van Empel asperges= Henk en Hannie van Empel

Asperges telen, oogsten en verkopen vraagt om kennis & ervaring, geduld, liefde voor de natuur én betrokkenheid bij mensen. Wij verkopen sinds 1992 asperges vanuit onze boerderij aan de Belversestraat in Haaren. We zijn blij met onze vele en vaste klanten uit onder andere Haaren, Oisterwijk, Boxtel, Vught, Tilburg en Den Bosch. Maar ook buiten de regio weten veel mensen ons te vinden.

In alle jaren dat we aspergeteler zijn, hebben we beiden onze eigen expertise opgebouwd. En we vullen elkaar dan ook aan in onze werkzaamheden. Henk is teler pur sang. Hij focust zich op de teelt, de irrigatie, de oogst en het steeds verbeteren en verduurzamen. Hannie is verantwoordelijk voor de personele bezetting, zowel op het veld als in onze Aspergewinkel. Maar ze koopt ook bijzondere en lekkere items in voor de winkel. En natuurlijk kookt ze dagelijks de verse soep en maakt ze salades voor de verkoop.  

12 hectare aspergevelden

Van Empel asperges heeft 12 hectare zandgronden waarop asperges worden geteeld. Deze zijn gelegen aan de rand van Nationaal Park de Loonse- en Drunense Duinen en de Esschebaan in Esch. Op een hectare staan ongeveer 30.000 aspergeplanten. 12 hectare is vergelijkbaar met 24 voetbalvelden. We zijn trots op de omvang van ons bedrijf. Groot genoeg om het hele seizoen asperges te kunnen oogsten. En klein genoeg om de natuur te koesteren en onze mensen persoonlijk te blijven kennen.

We werken bewust met verschillende aspergerassen. Daarbij kijken we naar welk ras het best bij welke grond past én hoe we onze klanten het hele seizoen van verse asperges kunnen laten genieten.

Meer weten over het telen van onze asperges? Lees het op onze pagina Asperges telen.

Adresgegevens

Van Empel asperges
Belversestraat 24
5076 PZ Haaren
06-36311654

Privacybeleid

Openingstijden

In april, mei en juni is onze winkel open. Dagelijks van 9.00 - 18.00 uur. Ook op zon- en feestdagen!

Specialist

Wij zijn gespecialiseerd in het telen van witte asperges. We bieden dagelijks diverse kwaliteiten aan.

Asperges klaarmaken

© Van Empel asperges 2023